Tratamente de neuroterapie (biofeedback si eeg-biofeedback)
  
   română română

    english english  
 


 
 

Terapii adiţionale - MRS 2000 + Designo
(STIMULARE PRIN REZONANTA MAGNETICA)

 

          Istoria terapiei cu câmp magnetic

          În urmă cu mai mult de 3500 de ani, diferite culturi antice foloseau puterea vindecătoare a magneţilor. În timpul Imperiului Greco-Roman, când Aristotel şi Hipocrate contribuiau la teoriile ştiinţifice antice, magneţii erau folosiţi frecvent pentru vindecări în diferite boli. La fel de bine cunoscute erau efectele benefice ale magneţilor şi în civilizaţia antică a Americii de Nord şi Centrală. Egiptenii din antichitate au studiat câmpul magnetic al Pământului, precum şi importanţa acestuia pentru sănătatea oamenilor şi animalelor. Cleopatra purta întotdeauna o banda magnetică in jurul capului, la nivelul frunţii, pentru că credea că va avea întotdeauna o judecată bună, şi în acelaşi timp va scăpa şi de migrene.

          Theophratus din Hohenheim, cunoscut şi sub numele de Paracelsus, este cunoscut astăzi ca fondatorul actual al terapiei moderne cu câmp magnetic. Primele studii ştiinţifice privind câmpul magnetic au apărut in 1885, fiind făcute de Simonov, şi 1838 de către Gauss.

          Franz Anton Mesmer, fizician vienez, este considerat pionierul folosirii terapeutice a câmpului magnetic. Cercetările efectuate de Galvani, Yasuda, Fukuda, ca şi Wolff, la începutul secolului 20, au demonstrat conexiunea dintre creşterea osului şi variaţia în timp a câmpului magnetic, aceste date stând la baza efectului piezoelectric asupra osului, sub denumirea: Legea lui Wolff.

          Primele studii clinice au apărut cam prin anii 1960, în Rusia şi Japonia, iar aplicarea efectelor benefice asupra organismului a devenit o prioritate în aceste ţări, fiind apreciate mult mai mult decât în alte ţări, în epoca modernă.

          Totuşi, în 1973, au început să fie publicate o serie de articole bine documentate asupra efectelor câmpurilor magnetice de joasă frecvenţă în America de Nord. În 1982, dr. Andrew Basset, a publicat o serie de 4 articole despre efectele benefice asupra vindecării fracturilor osoase greu consolidabile, în 3 jurnale bine-cunoscute. Astăzi există mii de publicaţii care găzduiesc articole şi studii făcute de multe universităţi ale lumii privind efectele benefice în diferite boli, fiind considerat eficient şi o terapie sigură, pentru o mare varietate de afecţiuni.

          Ce înseamnă MRS?

          MRS este o abreviere pentru “sistemul de stimulare prin rezonanţă magnetică”. Trăsătura principală a acestei metode de tratament este efectul rezonator al câmpurilor magnetice pulsatorii ale corpului nostru. Vibraţiile sunt transmise ca o informaţie specifică celulelor bolnave, a căror funcţionare este defectuoasă. Studiile specifice cuprinzătoare au arătat deja efectul demonstrat al câmpurilor magnetice pulsatorii. Computerul aparatului generează un curent cu o forma, durata si intensitate specifica, ce trece prin bobinele aparatului la intervale de timp specifice, fiind aplicate prin aplicatoare diferite (salteluţă-matte, perna, sau creion aplicator), şi cu programe diferite ce sunt selectate în funcţie de afecţiuni şi efectul dorit. Sistemul „home” este pe piaţa Europeană de cca. 15 ani, folosind stimularea rezonanţei magnetice, ai căror parametri produc efectele cele mai bune asupra corpului. Acest sistem foloseşte fereastra biologică a frecvenţelor din banda 3-25 Hz, şi frecvenţele câmpului magnetic al Pământului, cuprins în banda 7,83-11,79 Hz. Din interferenţa acestor unde, rezultă unda cu aspect de „dinţi de fierăstrău” specifică tratamentului global, şi alte forme de unde specifice tratamentului local, cu ajutorul aplicatorului acupunctural sau a pernei.

          Există mai multe sisteme electromagnetice pe piaţa mondială, ce nu produc unde cu frecvenţă în cadrul ferestrei biologice, eficiente, de aceea sunt puse sub semnul întrebării unele dintre ele. Există şi un rating al acestor produse, pe internet, făcute de fizicieni ce au studiat raportul calitate/eficienţă/preţ al acestor produse.

          Termenul de „stimularea rezonanţei magnetice”  indică aplicarea câmpului magnetic pulsator ce se potriveşte câmpului magnetic al Pământului, asupra a 75 de trilioane de celule  ale corpului,  ce pot fi stimulate de rezonanţa armonică, având ca efect, normalizarea permeabilizării membranelor celulare, cu creşterea energiei celulare, ceea ce contribuie la creşterea puterii de auto-vindecare a corpului.  Sistemele moderne numesc acest principiu „ceasul organelor ” sau „ceasul biologic” al organismului. Acest sistem aduce unele frecvenţe în prim plan în funcţie de bioritmul organismului la intervalele orare ale zilei, în timp ce celelalte frecvenţe nu sunt prezentate, astfel ca sunt stimulate organele doar cu cele mai benefice frecvenţe în funcţie de bioritmul normal al organismului. Aceste fapte demonstrează de ce stimularea rezonanţei magnetice devine o metodă din ce în ce mai eficientă de a echilibra energia metabolismului uman. Pentru aceste motive la un loc, această metodă oferă beneficii unui întreg spectru de afecţiuni, fără efecte adverse esenţiale, şi foarte puţine contraindicaţii.

          Folosirea sistemului regulat, poate aduce îmbunătăţirea echilibrului energetic, prin integrarea echilibrului metabolic, neurologic, circulator, cu creşterea vitalităţii, precum şi o normalizare a somnului.

          De ce avem nevoie de câmpul magnetic terestru?

          Principiul care stă la baza aparatului MRS 2000+ Designo este rezonanţa magnetică terestră. Cu toţii suntem sub influenţa câmpului geomagnetic al Pământului. Conform Teoriei Dinamice propusă pentru prima dată de Albert Einstein în 1905, acest câmp este creat prin mişcarea fluidelor electroconductive (ce conţin fier) prin câmpul magnetic al Soarelui.

          Ambii poli magnetici tereştrii (N si S) exercită interacţiuni unul asupra celuilalt, această forţă creşte la poli şi descreşte cu creşterea distanţei. Cele mai puternice câmpuri electromagnetice terestre sunt la poli aprox. 66 µT, iar cel mai slab este la Ecuador (doar 26 µT). Cu mii de ani în urmă câmpul magnetic al pământului era mult mai puternic de cca 200 µT, iar acum abia ajunge la 50 µT. Estimările spun că, în urma cu 1000 de ani i.e.n. puterea câmpului terestru era de 1000 µT.

          În informaţiile populare, câmpul magnetic al Pământului este prezentat doar ca un dipol. Aceasta ignora ultimele cercetări ale lui Piontzik, din 2007, care arată un câmp magnetic, clar separat, distinct, în ionosfera.Frecvenţa undei purtătoare  a dipolului terestru este la Poli de 11,79 Hz, iar la Ecuator, de 11,75 Hz. Frecvenţa undelor magnetice în ionosfera, denumite şi undele Schumann este de 7,83 Hz. Aceste două surse de energie magnetică au fost prezente de când a început viaţa pe Pământ, cam acum 5 milioane de ani în urmă. De atunci, întreaga viaţă a evoluat şi s-a dezvoltat, fiind susţinută de aceste câmpuri. Evidenţele sugerează că omenirea are nevoie de aceste câmpuri magnetice ca să supravieţuiască.

          Din 1975 W.R. Adey şi S.M. Bawin au condus cercetările privind răspunsul ţesutului cerebral sub acţiunea câmpurilor magnetice, şi au constatat că celulele cerebrale răspund doar la frecvenţele din banda cuprinsă între 3-25 Hz, denumită „fereastra biologică” sau „fereastra Adey”. Se pare ca oamenii şi animalele reacţioneaza pozitiv doar la aceste frecvenţe, în timp ce alte frecvenţe nu au efect, sau au efect chiar dăunător asupra organismelor. Aceste frecvenţe non-biologice se denumesc „electrosmog”. Comparând fereastra biologică a lui Adey cu electricitatea casnică ce o folosim, cu frecvenţa de 50 Hz în Europa şi 60 Hz în USA, este clar că nu este în  fereastra biologică naturală. Dacă mai adăugăm şi frecvenţele emise ale telefoanelor celulare cuprinse între 800-1900 MHz, cu siguranţă nu sunt în fereastra biologică, oferind efecte benefice asupra organismului.

          Intensitatea câmpului magnetic al pământului are de asemenea importanţă, influentând pozitiv sănătatea şi fiinţele vii. Intensitatea câmpului magnetic al Pământului este de 26-66 micro-Tesla (2007), dependentă de locaţia geografică.

          Importanţa câmpului magnetic terestru este esenţial pentru sănătate şi supravieţuirea organismelor. Balenele, raţele, porumbeii şi chiar albinele navighează după câmpul magnetic, fiind important şi pentru vegetaţie. În studiile făcute de NASA pe şoricei ce au fost expuşi 4 luni la lipsa câmpului magnetic terestru s-a observat o creştere a tendinţei la tumori, modificări patologice ale organelor (ficat, rinichi, leucocite, etc.) urmată de o creştere semnificativă a mortalităţii. Ulterior, studiile s-au extins cu ocazia primului zbor în cosmos al lui Gagarin, care, la 4 săptămâni de expunere la lipsa magnetismului terestru, la întoarcerea din cosmos, prezenta osteoporoză avansată, precum şi o întreagă patologie ce a dus la o moarte prematură a acestuia. De aceea s-au introdus ulterior dispozitive generatoare de câmp magnetic terestru în cadrul zborurilor  spaţiale.

          Despre rezonanţa celulară în câmpul magnetic

          Membranele celulare vibrează la o anume frecvenţă, care depinde de mai mulţi factori şi care variază de la persoană la persoană şi de la celulă la celulă. La cele de mai sus se adaugă şi faptul că fiecare celulă are o amplitudine caracteristică, care reprezintă înălţimea vibraţiei. Fenomenul de rezonanţă poate fi demonstrat prin alăturarea a două diapazoane. Dacă unul dintre diapazoane vibrează la 440 Hz, amplitudinea undei oscilatorii determină un volum care, chiar dacă nu poate fi auzit de urechea umană, poate fi văzut sau poate fi simţit de mâna noastră. În faza finală a oscilaţiei, chiar dacă amplitudinea scade foarte mult, oscilaţia în sine (frecvenţa), are aceiaşi valoare standard de 440 Hz. Exemplul de mai sus se poate aplica răspunsului vibraţional al membranei celulare. Membrana celulară oscilează la o anume frecvenţă şi o anume amplitudine. Cu toate că celulele bolnave au amplitudini de oscilaţie diferite, datorită reducerii potenţialului de acţiune, frecvenţele lor rămân aceleaşi, chiar dacă oscilaţiile devin mai slabe, similar fazei finale de vibrare a unui diapazon. În acest punct, intervine efectul fenomenului de rezonanţă al câmpului magnetic, deoarece amplitudinea oscilaţiei poate fi readusă în parametrii normali prin rezonanţă. Acest fenomen este important pentru că, odată cu îmbunătăţirea amplitudinii oscilaţiilor se realizează şi o creştere a alimentării cu oxigen a celulelor, fapt confirmat de descoperirile ştiinţifice recente; dacă oscilaţiile unei celule sunt susţinute într-o manieră pozitivă, receptorii de pe suprafaţa celulară funcţionează mult mai bine, iar transferul de informaţie şi nutrienţi către celule este cu siguranţă crescut prin această creştere a amplitudinii (aceasta este cunoscut sub numele de "black box"). Aceste rezultate pozitive nu apar fără susţinerea oscilaţiilor. Este important să ne amintim că rezonanţa poate fi produsă numai de vibraţia ce corespunde în frecvenţă celulei bolnave. Dacă se aplică mai multe vibraţii (modalităţi de tratament cu benzi de frecvenţă), celula va răspunde numai la vibraţia cea mai apropiată, potrivită frecvenţei naturale, inducând fenomenul de rezonanţă.

          Ca urmare a fenomenului de rezonanţă indus de terapia cu câmp magnetic, are loc o îmbunătăţire a echilibrului energetic celular, prin activarea pompelor membranare de Na/K, îmbunătăţeşte utilizarea oxigenului de către ţesuturi, realizându-se o producţie de energie (ATP) chiar şi în celulele cu funcţie scăzută, cum ar fi celulele „obosite”, realizând astfel refacerea potenţialului de acţiune, determinând recuperarea şi regenerarea energetică celulară. Această terapie are un efect pozitiv şi asupra sistemului vegetativ, cunoscându-se faptul că acesta are multe relaţii directe cu producerea multor boli legate de stres, tulburări şi depresie (boli psihosomatice).

          Datorită creşterii voltajului celular, la nivelul ţesutului muscular, nervos şi de susţinere are loc o regenerare a acestor ţesuturi bolnave. Leziunile celulelor nervoase, în particular degenerarea anterogradă, primeşte stimuli datorită curenţilor pulsatori induşi, prevenind astfel degenerarea, cu creşterea regenerării celulelor afectate. Efectul de hiperpolarizare al terapiei cu câmp magnetic este un factor foarte important este echivalent creşterii pragului dureros, cu rol important în controlul durerii.

          Curenţii pulsatori determină un efect piezoelectric cu rol important în mecanismul de regenerare al osului, important în recuperarea fracturilor şi combaterea osteoporozei, având un efect direct asupra matricei cartilagiului articular, fiind util in tratamentul conservator al artrozelor.

          Este posibilă suprastimularea terapeutică cu câmp magnetic

          Răspunsul este NU! Motivul, în ceea ce priveşte producţia de energie, constă într-un număr limitat de pompe ionice membranare, ce dau naştere potenţialului de acţiune, care funcţionează pe principiul “totul sau nimic”. Deci, atunci când se atinge pragul de generare al potenţialului de acţiune acesta este generat, iar sub aceasta valoare, nu se produce nimic. Aceasta nu trebuie confundat cu timpul folosirii acestui aparat de-a lungul zilei. În conformitate cu WHO (World Health Organization), terapia întregului corp nu trebuie să depăşească 1 ora pe zi, nefiind o limită pentru terapia locala. Totuşi, trebuie observat timpul maxim necesar de expunere, pentru a feri corpul de un consum mare de energie.

          Despre sindromul deficienţei câmpului magnetic

          Conform studiilor lui Nakagawa (Japan Med J 1976; 2745, Dec 4) acesta se manifestă prin oboseală cronică, insomnie, dureri lombare, cefalee, ca şi lipsa energiei. Posibil ca fibromialgia şi sindromul de oboseală cronică să fie determinate de acest deficit.

          Civilizaţia modernă şi stilul nostru de viaţă cu multe agresiuni (electrosmog, locuinţele din beton, modalitatea de transport, mediul de lucru), împiedică conducerea adecvată a câmpului magnetic terestru.

          Câmpul magnetic static versus stimularea cu rezonanţă magnetică

          În câmpurile magnetice statice polaritatea magnetică nu se schimbă, pe când în stimularea cu rezonanţă magnetică aceasta se schimbă la fiecare 2 minute, ceea ce duce la modificarea puterii câmpului magnetic tot timpul, putând depăşi cu 100 sau 1000 de ori puterea câmpului magnetic terestru. Aceste modificări sunt pulsatorii, în diferitele pauze dintre impulsuri, ceea ce face ca celulele organismelor sa nu obosească sau sa se obişnuiască, corpul rămânând receptive la stimuli pe toată perioada şedinţei de tratament.

          Un alt beneficiu este refacerea potenţialului de membrane celular, la valori normale, iar schimbul ionic se normalizează, diminuând îmbolnăvirile, efectele traumelor sau al inflamaţiei. Undele aplicate sunt de tip “dinţi de  fierăstrău“, cu diverse frecvenţe ale undei purtătoare în funcţie de bioritmul organismului, anterior îmbolnăvirilor. Prin aplicarea transformatei Fourier acestui tip de unde „în dinţi de fierăstrău”sunt generate undele componente cu aspect sinusoid, cu armonicele lor, precum şi modificarea fazei undelor în sens crescător şi descrescător, acestea având rol în schimbul ionic membranar.

          Aceasta abordare este unică în lume, aparatul fiind patentat şi certificat CE.

          La ce poate fi folosit MRS:

  • Îmbunătăţirea echilibrului energetic
  • O mai bună circulaţie sanguină
  • Un transport de oxigen mai puternic
  • Accelerarea regenerării ţesuturilor bolnave
  • Refacerea mai rapidă a vindecării ţesutului osos
  • Eliberarea de calciu pentru o mai bună funcţionare a membranelor celulare.
  • Probleme legate de somn şi stres
  • Îmbunătăţirea performanţelor sportive, antrenament şi recuperare
  • Migrene, depresii, reducerea durerii şi a anxietăţii
  • Stimularea celulelor neuronale şi vindecarea celulelor nervoase
  • reglări ale metabolismului
  • Ameliorarea sistemului cardio-vascular şi cerebro-vascular
  • Relaxare musculară
  • Boli neurologice - paralizii post AVC, scleroza multiplă, demenţă senilă şi Alzheimer, SLA, epilepsie, nevralgii, polineuropatii, boala Parkinson, leziuni post-traumatice ale măduvei spinării, distonii neurovegetative
  • Optimizarea efectului farmaceutic al medicamentelor folosite
  • Întărirea sistemului imunitar (inclusiv în oncologie ca tratament adjuvant în radioterapie şi chimioterapie)
  • Restabilirea echilibrului funcţional modificat prin expunerea la toxicele din mediul înconjurător, inclusiv electrosmogul.
  • Prevenţie şi wellness
  • Reabilitarea şi mobilizarea după accidente sau boli severe
  • Probleme ale pielii, regenerarea ulceraţiilor, rănilor, şi a altor ţesuturi

  Cum acţionează MRS

  • are efect reglator asupra sistemului nervos vegetativ
  • stimulează cartilagiile osoase, recuperarea nervilor, vindecarea rănilor, ameliorarea durerilor
  • îmbunătăţeşte metabolismul, detoxifică, reduce sensibilitatea receptorilor de stress - adrenalina şi noradrenalina, activează macrofagele, reglează plexul mienteric intestinal cu reglare activităţii digestive, îmbunătăţeşte producţia de melatonina cu reglarea funcţiei somn-veghe.
  • Îmbunătăţeşte funcţia sistemului imunitar
  • Îmbunătăţeşte efectul produselor farmaceutice prin îmbunătăţirea metabolismului şi a circulatiei sângelui.
  • Normalizeaza bataile inimii
  • Îmbunătăţeşte volumul respirator prin funcţia muşchilor respiratori.
  • Scade adezivitatea trombocitelor, având efect antiplachetar
  • Îmbunătăţeşte oxigenarea ţesuturilor şi a celulelor, prin îmbunătăţirea utilizării acestuia, creşte schimbul celular de fluide prin membrana celulară

          Cele mai bune rezultate se obţin dacă:

  • Nu se fumeaza 1 h înainte şi după tratament
  • Se bea 0.5 l înainte de tratament şi 3 l pe zi
  • Se respectă contra-indicaţiile - status epileptic, sarcina, hipertiroidismul netratat, febră peste 38,5 grade C, implanturile stimulatoare cardiace, în special de generaţie veche, unipolare.
  • Nu se întrerupe medicaţia, iar cea cortizonică se foloseşte numai la urgente.
  • Se utilizează frecvent
  • Poziţionare corectă pe aparat

          Efectele apar cel mai repede la 6-8 săptămâni de folosinţă, maxim la 6 luni, dacă se foloseşte des de minim 3 ori pe săptămână. Studiile efectuate asupra administrării concomitente cu antibiotice, cortizon, sau insulină, arată că această terapie îmbunătăţeşte efectul acestor medicamente.

          Cca. 40% simt o căldură plăcută, sau nimic. 10% simt furnicături. Marea majoritate simt o ameliorare a tensiunii muşchilor spatelui.

          Contraindicaţiile MRS:

  • Absolută - pacemaker-ul cardiac, în special cel de generaţie veche, unipolar, sau alte implante electrice, ca cel pentru stimularea nervului vag, în cazul crizelor epileptice.
  • Epilepsia, deoarece necesită supraveghere medicală, MRS putând modifica pragul convulsivant, cu apariţia crizelor epileptice. Există studii numeroase privind efectele benefice ale terapiei cu câmp magnetic asupra epilepsiei, aşa cum există şi studii izolate privind experienţe negative raportate în literatura de specialitate.
  • Sarcina, este de asemenea o contraindicaţie, mai mult de precauţie, nefiind date relevante privind daunele cauzate fetusului prin terapie cu câmp magnetic.
  • Persoanele cu transplant de organe, cu terapie supresivă, trebuie tratate cu precauţie. Nu se va aplica mai devreme de 6 luni după transplant, datorită efectului imuno-stimulant.
  • Precauţii la persoanele cu hipertiroidism netratat, ca şi cei cu forme severe de aritmii cardiace. După stabilizarea persoanelor cu hipertiroidism, acestea pot fi tratate cu succes.
  • Persoanele febrile, cu febră peste 38,5 grade Celsius, mai ales la persoanele peste 75 de ani cu infecţii acute bacteriene şi micotice, deoarece poate creşte temperatura corporală cu 1,5 grade Celsius, ca reacţie iniţială. Această terapie poate fi administrată cu succes în convaleşcenţă.
  • Precauţii la persoanele ce iau anticoagulante, deoarece terapia cu câmp magnetic are efect antiagregant şi anticoagulant, de aceea trebuie monitorizat atent acest segment.

          Persoanele sensibile la acest câmp, vor fi tratate la început 1 dată pe săptămână, cu creşterea expunerii, după fiecare 4 săptămâni.

          Indicaţiile MRS:

 • Asupra aparatului locomotor
  • Artrite şi poliartrite cronice, artroze
  • Ruptura şi intinderile ligamentare
  • Prolapsul discal intervertebral
  • Boala Behterew
  • Sindromul cervical
  • Pintenul calcanean
  • Fibromialgia
  • Umărul blocat
  • Hidrartroza (acumularea de lichid la nivelul capsulei articulare)
  • Protezarea articulaţiilor
  • Lumbago şi contracturile musculare, ischiatalgia
  • Sindromul de canal carpian
  • Traumatisme ale genunchiului
  • Fracturi osoase
  • Traumatisme ale meniscului, sau musculare
  • Osteocondroza
  • Boala Sudeck
  • Mialgii, miogeloze (intarirea musculara)
  • Necroze
  • Osteocondroza (lezarea discului intervertebral)
  • Osteomielita
  • Osteoporoza
  • Boli reumatice, dureri lombare, torticolis, bursite, traumatisme ale tendoanelor
  • Reabilitare după traumatisme
  • Meteo-sensibilitatea
 • Medicina Sportiva
  • În susţinerea antrenamentelor şi recuperarea după antrenamente
  • Tratamentul durerilor: cefalee, migrene, cefaleea de stress, dureri fantomă
 • Afectiuni cardiovasculare si cerebrovasculare
  • Angina pectorala, anemia
  • Tulburarile circulatorii,sindromul Raynauld, boala ocluzivă periferică arteriala, tromboflebite, vene varicoase
  • Infarctul de miocard- recuperare
  • Insuficienţa cardiaca, boala coronariană
 • Afecţiunile tractului respirator
  • Bronsite, astmă, emfizem, infectii pulmonare
 • Afecţiuni digestive
  • Colite ulcerative, colon iritabil, diverticulite, gastroenterite, boala Crohn
  • Hepatite, ciroză, pancreatite, litiază biliară, steatoză hepatică
 • Boli infecţioase
  • ale copilăriei
  • Mononucleoza infecţioasa, herpes, herpes zoster, gripă
 • Boli autoimune, alergii, infecţii fungice
  Boli ale tractului urinar
  • Uretrite, incontinenţă urinară, vezica iritabilă, litiază renală
  • Impotenţa, hipertrofia prostatei
 • Boli ale sistemului nervos central
  • Demente senile, Azheimer, boala Meniere
  • SLA-ameliorează calitatea vieţii
  • Stroke, paralizii, nevralgii, leziuni nervoase
  • Boala Parkinson
  • Polineuropatia
  • Traumatisme ale măduvei spinarii, scleroza multiplă
  • Distonii neurovegetative
 • Boli oculare
  • Astigmatism, conjunctivite, cataractă, glaucom, dezlipirea de retină, vedere slabă
 • ORL
  • Laringite, tinitus, inflamatii ale sinusurilor nazale şi paranazale
 • Afectiuni psihologice si psihiatrice
  • Atacuri de panica, anxietate, sindromul "burn-out"
  • Enurezis
  • Depresie
  • Tulburări de concentrare
  • Hiperactivitate la copii
  • Stress, tulburări de somn
  • Nevroze
 • Dermatologice
  • Acnee, eczeme, ulceraţii de decubit, furuncule
  • Alopecia
  • Lupus eritematos
  • Neurodermite, psoriazis, hiperhidroza, arsuri
  • Vindecarea rănilor
 • Tumori, cancere - tratament suportiv
 • Afecţiuni ginecologice
  • Tulburări menstruale, chisturi ovariene, simptome de menopauză, miom, sindrom premenstrual
 • Boli metabolice
  • Obezitate
  • Diabet zaharat
  • Gută
  • Hiper/hipo-tiroidie

 

Întoarcere la pagina anterioară


 

 

 

Galerie foto

USA 2009

Germania 2009

USA 2007

Olanda 2007

Elveţia 2007

USA 2006

Germania 2006

Elveţia 2006

Cehia mai şi iunie 2005

Cursuri şi workshop-uri

Lucrari sustinute:

2009

Contact

Nr. inreg. Registrul Comertului: J40/12920/2008

CUI: 24239880

adresa: str. Baba Novac nr.19, Bucuresti

email: office@naturalbrainfitness.ro

Numai cu programare anticipata prin e-mail.