Tratamente de neuroterapie (biofeedback si eeg-biofeedback)
 
  
   română română

    english english  
 
 


 
 

D E N A S

 

          DENAS sau terapia prin electro-neuro stimulare dinamică, adaptativă, are la baza un mecanism de biofeedback prin stimularea cu curenţi electrici de mică intensitate, cu frecvenţe specifice îndelung studiate, având ca rezultat corectarea funcţiei patologice celulare, de la nivelul organelor respective. (conform catalogului de prezentare al firmei distribuitoare S.C. LIAMED SRL - www.liamed.ro)

          Vitalitatea celulară este generatoare de câmpuri electrice şi magnetice, ce pot fi investigate, în vederea stabilirii diagnostice, urmate de corectarea hipo- sau hiperfuncţiei organului respectiv. Avantajul acestei metode este că poate diagnostica cele mai fine devieri patologice, în stadiul preclinic, cu mult timp înaintea apariţiei simptomatologiei, deci în stadiul funcţional, când metodele clasice allopate nu deţin o astfel de tehnică la graniţa dintre medicină, bio-fizică şi bio-informatică.

          Medicina bio-informatică are ca scop monitorizarea schimburilor de semnale electrice de la nivel celular, fiind rezultatul unei lungi şi asidue cercetări în Rusia şi Germania, ce au demonstrat că organismele vii produc semnale electromagnetice, chiar de la nivel celular, dirijând astfel procesele biochimice, bio-electrice, şi prin acestea neurotransmiţătorii, ionii, şi deci, informaţia. Schimburile de la nivel celular au loc prin generarea de curenţi electrici şi magnetici cu o gamă foarte largă de frecvenţe, fiind influenţate de acţiunea bio-fotonilor ca şi de schimbul acestora, ce au un rol foarte important în generarea şi procesarea informaţiei ca şi în comunicarea acesteia. Cercetătorii rusi au arătat că bine-cunoscutele canale energetice, numite meridiane din medicina tradiţională chineză, răspund la stimulii luminoşi aplicaţi pe punctele de acupunctură, funcţionând ca nişte căi optice, care conduc energia către centrele energetice şi o distribuie organelor interesate, prin sistemul neuro-vegetativ.

          Stimulările electrice adaptative, dinamice, sunt fiziologice, aducând energia de care are nevoie celula în suferinţă, datorită ruperii echilibrului fiziologic (homeostazie), şi refacerea echilibrului anterior, eliminând deviaţiile patologice fine, ce pot în timp, determina boala, atunci când organismul nu poate asigura prin resurse propri refacerea homeostaziei.

          Fluctuaţiile electromagnetice sunt culese cu ajutorul unui electrod plasat pe tegument, şi conduse la un dispozitiv ce procesează informaţia, determină deviaţia, şi adaptează stimulul, ca şi timpul de tratament adecvat zonei analizate, prin ceea ce se numeşte biobeedback.

          Prin aceasta tehnică se eliberează blocajele energetice produse prin modificarea homeostaziei. Acest tip de terapie este foarte promptă în acţiune, iar prin folosirea combinată a frecvenţelor, efectele pot fi de lungă durată, fără a mai necesita administrarea de medicaţie, sau o diminuare treptată a acesteia. Acest tip de terapie are o largă sferă de aplicabilitate, poate funcţiona alături de medicina tradiţională allopată, neavând efecte secundare.

          Diagnosticarea electrodermală a stării de sănătate se poate face prin mai multe metode, dintre care cea mai nouă este metoda Bio Voll, actualizarea metodei Voll ce a fost iniţiate în Germania. Prin analiza punctelor de acupunctură de la nivelul mâinilor şi picioarelor, se evaluează starea energetică a meridianelor de acupunctură, prin măsurarea impedanţei electrice a tegumentului şi compararea cu o scală a normalităţii precum şi vizualizarea gravităţii afectării celulare, sau normalitatea acesteia (Su Jok şi Nakatamy).

          Pe baza acestor măsurători de precizie, se poate întocmi un protocol de terapie individuală, care se adresează cauzei determinante, prin reglarea sistemului bio-informaţional de la nivel celular, eliberând blocajele, şi stimulând forţa de autovindecare a organismului.

          Numărul şedinţelor este în funcţie de vechimea afecţiunii, şi de coeficientul de răspuns al individului. Rezultatele acestei metode se încadrează între 72-98% eficienţă, astfel:

 • Bolile respiratorii - 98,8%
 • Bolile cardiovasculare - 82,3%
 • Surditatea senzorineurală - 85,9%
 • Bolile urogenitale - 84,8%
 • Radiculopatii discogene - 97,9%
 • Boli tegumentare şi depuneri de ţesut gras subtegumentar - 88,3%
 • Simptomatologia post AVC - 72,2% - inclusiv pareză spastică

          Acţiunea terapiei DENAS poate fi schematizată astfel:

 • Analgezică
 • Antiinflamatorie
 • Controlul tonusului vascular
 • Îmbunătăţirea micro-circulaţiei
 • Antipiretic
 • Imunomodulator şi antialergic
 • Controlul musculaturii netede şi scheletale
 • Vasoconstricţie şi hemostază
 • Normalizarea funcţiei secretorii şi evacuatorii ale căilor respiratorii superioare şi inferioare, cu reducerea edemului mucoasei şi normalizarea acesteia
 • Normalizează funcţia secretorie şi evacuatorie motorie a tractului digestiv, cu regenerarea tunicii mucoase - în sindroamele dispeptice, gastrite, ulcer gastric, diskinezii biliare, constipaţie, colon iritabil, perioda postoperatorie, profilaxia şi tratamentul complicaţiilor inflamatorii, normalizarea activităţii motorii.
 • Normalizarea funcţiei urinare, a inflamaţiei, a funcţiei urodinamice,
 • Reglarea tulburărilor funcţiei sexuale,
 • Reglarea menstruaţiei
 • În traumatismele acute ale articulaţiilor şi coloanei vertebrale - necesită numeroase sedinţe, şi cu timp prelungit
 • În traumatologie are efect anestezic, înlătură edemul, hematoamele, stimulează procesul reparator, normalizează microcirculaţia, în perioada pre-, postoperatorie şi în cea de reabilitare.

          Dezvoltat în laboratoarele secrete ale cercetării spaţiale ale URSS, ca primă variantă numită SKENAR (Self Biofeedback Neurologic Adaptative Regulator), a fost experimentat în cosmos, având la bază experienţa medicală europeană, medicina orientală, precum şi cele mai noi achizitii tehnologice ale electronicii aplicate. Stimularea dinamică neuronală se bazează pe acţiunea asupra zonelor reflexogene şi a punctelor de acupunctură ale corpului, prin scurte impulsuri electrice, şi pe schimbarea dinamică a  rezistenţei electrice cu acţiune reflexă în profunzime, ceea ce conduce la schimbări simptomatice, hemodinamice, şi homeostazice, cu influenţarea pozitivă a tuturor mecanismelor patogenice, având ca rezultat final ameliorarea şi vindecarea a numeroase boli fără a folosi medicamente.

          DENAS - Dynamic Electro Neuro Adaptative Stimulation - este ultima şi cea mai nouă metodă de tratament, prin rafinarea SKENAR-ului, destinat armonizării energiei naturale a organismului, bazată pe electrostimulare şi fenomenul de biofeedback.

          Acest sistem unic de biofeedback (DENAS - organism uman), asigură un tratament eficient prin individualizarea acestuia. Impulsurile electroinformationale transmise de aparat au caracter de diagnostic şi tratament, iar valorile normale sunt încorporate în aparat şi software-ul adiacent, ce “informează” sistemul nervos asupra deviaţiilor de la normal, ceea ce conduce la restabilirea homeostaziei.

          Acest aparat este reprezentativ prin eficienţa sa, fiind neinvaziv, ecologic şi fără efecte adverse, stimulând resursele proprii de vindecare ale organismului, pentru eliminarea oricarei boli sau disfuncţii. Este combinaţia perfectă diagnostic-tratament pentru secolul XXI. Asupra tegumentului are efect de creşterea troficităţii, de întinerire, şi regenerare, tratamentul ridurilor de expresie.

          Acest aparat a fost şi este utilizat în continuare în departamentul de cercetare ştiintifică din Rusia, Spitale Militare, Institutul de neurochirurgie Burdenko, fiind avizat de Ministerul Sănătăţii din Rusia, şi aplicat ca terapie în Germania de circa 25 de ani având certificare CE. Aceasta terapie s-a extins rapid şi peste ocean în USA şi Canada unde este folosit cu foarte bune rezultate.

 

Întoarcere la pagina anterioară


 

 

Galerie foto

USA 2009

Germania 2009

USA 2007

Olanda 2007

Elveţia 2007

USA 2006

Germania 2006

Elveţia 2006

Cehia mai şi iunie 2005

Cursuri şi workshop-uri

Lucrari sustinute:

2009

Contact

Nr. inreg. Registrul Comertului: J40/12920/2008

CUI: 24239880

adresa: str. Baba Novac nr.19, Bucuresti

email: office@naturalbrainfitness.ro

Numai cu programare anticipata prin e-mail.